Flesk I duppe

Man har flesk og duppe og man har flesk i duppe. Jeg er vokst opp med flesk i duppe. Men her jeg bør nå, er det flesk og duppe som er vanlig. Kokkefruen er ikke vant med min måte. Jeg har gitt dere flere oppskrifter på flesk og duppe, men her kommer flesk i duppe.

Du trenger

(til 2 personer)

1 pakke lettsaltet sideflesk

2 ss hvetemel

2-4 ss Smør/margarin til steking

Ca. 4-5 dl melk

Muskat

salt

pepper

 

Kålrotstappe

2 små gulrot eller 1 stor

0,5 stk kålrot

1 ss smør

salt

pepper

Muskat

 

Potet:

Jeg har bakte poteter i dag, men det velger du selv. Her har jeg poteter i en ildfastform. Litt olje og salatkrydder. Jeg syns det krydret er godt på potet. Bruk gjerne bare salt og pepper. Steker i 30-40 minutter på 220 grader

Slik gjør du


Sett potet i ovnen

Skrell og del opp grønnsakene i mindre biter. Kok de møre i vann. Hell av vannet og mos sammen grønnsakene. Rør inn smør og smak til med krydder.

Flesket steker jeg i en panne med masse smør. Bruner det godt på begge sider.

Når flesket er stekt, legger jeg det til siden.

I fettet som er i pannen har jeg 2 ss hvetemel. Så sper jeg med melk. Sausen skal være ganske tykk. La melsmaken koke ut i 5-10 minutter.

Smak til med muskat, salt og pepper. Det skal være ganske mye muskat. Fra 0.5-1 ts

Legg flesket tilbake i sausen.

Da er det bare å servere. Husk tyttebærsyltetøy.

0
Feed

Skriv en kommentar