08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fiskepakker og Sandefjordsmør
Fiskepakker eller bagger er kjempegod mat. Disse kan enten dampes i kasserolle med lokk. Stekes i ovn eller på grillen. Her har jeg brukt laks og torsk, men du kan bruke de fiskesorter du ønsker. Her har jeg servert med Sandefjordsmør og kokte poteter. Disse pakkene er det godt med fisk i. Så er du småspist, er det bare å bruke mindre fisk.
Du trenger
(til 2 personer)
Sandefjordsmør
1,5 dl fløte
100 g smør/margarin
0,5 ss sitronsaft
2 ss persille
salt
Pepper, hvit pepper om du har
Fiskepakker
6 stykker med fisk (kan bruke 2 i hver også)
0,5 stk løk
3 vårløk
2 ss smør/margarin
1 ts salt
1 ts sitronpepper
Slik gjør du
kutt opp løk og vårløk
Er det skinn på fisken, tar du først av det.
Riv av to store ark med aluminiumsfolie
I midten av arket legger du fisken. Krydre med salt og sitronpepper. Ca. 0.5 ts i hver pakke.
Legg på grønnsakene og 1 ss smør/margarin i hver pakke.
Brett pakkene sammen. Det skal ikke være noen åpning i pakken.
Sett de i ovn på 200 grader i ca. 13-15 minutter. (varmluft)
Jeg har de i en ildfastform i tilfelle de lekker
Saus
Kok opp fløte og reduser til halv mengde.
Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
Smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper helt til slutt, og rør inn finhakket persille.
Da er det bare å servere. Du kan enten spise rett fra pakken, eller du kan ta det på tallerken.
Kommentarer
Skriv en kommentar