19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fiskegrateng
Fiskegrateng er nydelig mat. Fiskegrateng er også veldig kjekk mat å fryse ned. For den er best når den er oppvarmet.
Her har jeg lagd en liten fiskegrateng til 2 godt sultne personer. I denne bruker jeg torsk fra FirstPrice. Servers med smeltet smør, raspa gulrot og kokte poteter. Ja, for fiskegrateng er en av få retter som både har pasta og potet.
Tips
Om du vil ha fiskegratenger litt luftigere. Så kan du skille plommer og hvite. Så pisker du hviten luftig før du rører den og plommene inn i gratengen.
Du trenger
(til 2-3 personer)
400 gram torsk uten skinn og bein
1 liter vann til koking
1 ss grovsalt til kokevannet
2 ss smør
2 SS Hvetemel
3 dl av fiskekraften (kokevannet)
2 egg
40 gram ukokt makaroni
0,5 stk løk
3 vårløk
Muskat
Salt
Pepper
Ca. 0,5 dl Griljermel
Slik gjør du
Kok opp vann og salt i en kasserolle. Trekk torsken i 5 minutter. Er det tykke stykker kan det hende den trenger litt lengre tid. Ta vare på 3-4 dl av kokevannet.
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Du kan for eksempel bruke fiskevannet. Det vil jo også gi litt stivelse til gratengen etterpå.
Kutt opp løk og vårløk i mindre biter
Smelt smør i en kasserolle og tilsett løken. La surre sammen et minutt før du tilsetter hvetemel. Spe så med fiskekraften imens du rører. Sausen skal være litt tykk. La småkoke i 6-7 minutter.
Tips
Du kan tilsette en halv terning med fiskebuljong om du ønsker litt mer smak.
Smak til med litt muskat, salt og pepper til du har en ønsket smak
Rør så inn fisken, makaroni og egg
Finn fram en liten ildfast form, er greit å smøre den med litt smør. Ha gratengen i formen og dryss over griljermel.
Stekes på 180 grader i 30 minutter. La stå 20-30 minutter å hvile før du serverer. Da får den satt seg litt. Er egentlig best å lage den mange timer før, men ikke alltid det passer inn i planer.
Kommentarer
Skriv en kommentar