Fiskebollesuppe

Fiskeboller er en favoritt blant de minste! Derfor bør du prøve fiskeboller i suppe. Fiskebollesuppe er enkel og rask å lage, er full av smak og du kan fint variere den fra å være mild og rund for de små, til å bli ganske så sterk for de litt eldre. Denne suppen blir ennå bedre om du har i litt fenalår, spekeskinke eller pinnekjøttrester. Det har ikke jeg i denne.

Du trenger


(til 4 personer)

1 boks Vesteraalens fiskeboller
1 rødløk
200 gram sukkererter
2 gulrot
1 stk eple
3 ss smør eller margarin
1 ts karri
2 ss hvetemel
1 dl fløte
Fiskebollekraft
Vann
Salt
2 Vårløk

Tips:
Til 4 porsjoner trenger du ca. 5-6 dl væske av fiskebollekraft og vann.



Slik gjør du


Skjær fiskeboller i mindre biter.

Finhakk løk, og skjær gulrot og eple i små terninger.

Ha smør i en kasserolle og fres løken blank.

Tilsett karri og la det surre i 2-3 minutter.

Dryss over hvetemel og bland godt.

Spe på med kraften til fiskebollene og vann, og rør til du har en jevn suppe.

Ha i gulrot og la suppen småkoke i 5 minutter.

Tilsett eplebiter og sukkererter, gi suppen et oppkok. Disse skal gi litt crunch til suppen

Ha i matfløte og fiskeboller.

Smak til med salt og karri.

Server suppen med strimlet vårløk drysset over.

0
Feed

Skriv en kommentar