Fine pestosnurrer med ost

Pestosnurrer er kjempe godt. Man kan lage de fine eller grove etter eget ønske. På disse har jeg brukt ferdig pesto på glass og ostemiks med 4 typer ost.

Om du vil lage din egen pesto, så er jo det ennå bedre. Oppskriften på pesto finner du her:


1 potte frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
1 båt hvitløk
ca. 1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
0,5 ts salt
0,25 ts pepper


SLIK GJØR DU


Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.


Så tilbake til Pestosnurrene
Først må du sette deigen. Jeg lager en liten deig, så du kan gjerne doble denne om du vil ha noen snurrer i fryseren også.


Du trenger 

(16 snurrer)

3 dl melk
25 g gjær eller 0.5 pose tørrgjær
1 ts salt
2 stk egg (ett av de til pensling)
500 g hvetemel
1 ss smør/margarin


Fyll:

Valgfri mengde av pesto og ost, ev. sprøstekt hvitløk eller løk

Slik gjør du

Bland alt det tørre i en bakebolle.

Smelt smør i en kasserolle, ha så i melken. Blandingen skal være fingervarm (ca.37 grader)

Kjør det tørre i kjøkkenmaskin, ha i ett egg. La blande seg noen sekunder.

Ha så i melkeblandingen. Om du ser at deigen blir litt klissete, så har du i litt mer hvetemel. Elte deigen i 10-12 minutter.

Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. Ha folie og et kjøkkenhåndkle over bollen.

Når deigen er ferdig hevet knar du den godt på benken.

Kjevle ut et rektangel av deigen

Smør på pesto. Siden jeg bruker fra glass, har jeg hakket opp litt frisk basilikum også. Litt mer farge og smak.

Jeg har også drysset over litt sprøstekt hvitløk. Dette er valgfritt. Sprøstekt hvitløk får man kjøpt på mange innvandrerbutikker.

Så drysser jeg over litt ost, ikke for mye. Er ikke pizzasnurrer jeg lager.

Rull deigen til en pølse

Del opp i snurrer på 2-3 cm

Legges på et stekebrett med bakepapir

La etterheve i ca. 20-30 minutter

Pensle med egg

Stekes på 190 grader i ca. 20-22 minutter

Avkjøles på rist

0
Feed

Skriv en kommentar