ERTESUPPE MED SVINEKNOKE

Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er nesten festmat i seg selv. Det tar litt tid å lage denne fantastiske suppen, men er absolutt verd det. Jeg syns ikke det blir så godt med alt for mye erter i suppen. Noen oppskrifter inneholder en halv kilo erter, og noen 200 gram. Jeg syns 300 gram er akkurat passe. Du kan selvfølgelig øke mengden om du ønsker. Både knoke, sellerirot og persillerot var på halvpris. Og det må man jo benytte seg av.

Du trenger


1 stk. lettsaltet svineknoke

300 g tørkede gule erter

1 stk. løk , finhakket

0.5 stk. sellerirot , i terninger

2 stk. laurbærblad

1 persillerot

2 l vann

2 stk. gulrot , i terninger

1 stk. purre , i ringer

4 Stilker frisk Timian

grovmalt pepper

Slik gjør du


Legg erter i rikelig med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.

Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp.

Skum godt av, og la det trekke i 3 timer under lokk.

Tilsett gulrot, persillerot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.

Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen.

Smak til suppen med grovmalt pepper. Disse knokene var ikke så salte, så jeg måtte smake til med litt salt også.

Server ertesuppen med flatbrød og godt smør.

0
Feed

Skriv en kommentar