Entrecôte med nydelig tilbehør

Entrecôte på halvpris, champignon og asparges fra halvprisdisken. Blå Kongo poteter fra en følger og tørka traktkantarell fra en følger. Det må jo bare bli en god middag det. Alle har jo ikke tørka traktkantatrell eller Blå Kongo poteter, men bruk vanlig potet istedenfor. Og du kan steke litt aromasopp eller champignon om du vil. Eller bare kutte de ut, for er uansett soppstuing til her.

Du trenger


(Til 2 personer)

2 Entrecôte

4 poteter

4-5 Oppbevar Champignon

0,5 dl gressløk

0,5 stk løk

1 oksekraft terning

2 dl matfløte

1 liten bunt Asparges

1 neve Tørket traktkantarell eller aromasopp

Salt

pepper

olje til poteten

smør/margarin til steking

Slik gjør du


La kjøttet ligge framme en time på kjøkkenbenken før du starter

Traktkantarell legger jeg i lunket vann i 15 minutter.

Kutt opp potet i båter. Ha de i en ildfastform. Dryss over litt olje, salt og pepper. Stekes på 220 grader i ca. 30 minutter

Ha godt med salt og peppermiks på Entrecote

Steker entrecôte med margarin i en grillpanne. (Smør gir fort litt brentsmak på høy varme.) Brunes først på begge sider ved høy varme. Så slår jeg ned varmen til 1. Lar biffene kose seg i panna 3-4 minutter på hver side. Du steker de slik du ønsker de. Disse er medium. Var det vi hadde lyst på i dag. La de hvile 10-15 minutter før servering

Jeg kutter opp champignon i båter. Og løk i skiver

Smelter litt smør i en panne. Freser champignon og løk sammen med litt oksebuljong. 2-3 minutter

Så har jeg i ca. 2 dl med matfløte og gressløk. Lar dette koke litt inn. Vil ikke ha den helt tykk, for du bruker den også som litt saus. Trenger ikke noe mer. Smaker til med litt pepper. Buljongen gir salt nok

Asparges og traktkantarell freser jeg i en panne med smør.

Da er det klart for servering

0
Feed

Skriv en kommentar