20/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Enkel lapskaus med svineknoke
Lapskaus er alltid godt det, og du kan bruke alt fra pølser, skinkestek, svinestek, lettsaltet flesk til svineknoke. Både røkt eller lettsaltet. Her har jeg brukt lettsaltet knoke. Og jeg bruker grønnsaker fra pose. Slik at det skal være billigere og lettere for de med vonde armer og fingre. For skrelling og kutting av mye grønnsaker, er det mange som sliter med. Da er disse posene med lapskausblanding til god hjelp.
Samme oppskrift kan du lage kjøttsuppe av. Da bruker du bare ekstra fra krafta. Og kortere koketid på grønnsakene. Da burde du også skumme av under koking av knoken. Da får du en klarere kraft. Til lapskaus er det egentlig ikke nødvendig.
Du trenger
(til 4 personer)
1 lettsaltet svineknoke (ca. 1,2 kg)
2 poser lapskausblanding
1 ss helpepper
3 Laurbærblad
2 fedd hvitløk
vann
Salt
Pepper
Slik gjør du
Ha svineknoken i en vid kasserolle. Fyll på med vann til du dekker knoken. Ha i hvitløk, pepper og laurbærblad. Kok opp og skru ned varmen. La småkoke i 2-2.5 time
Ta knoken opp av kraften. Og la den avkjøle litt før du plukker den fra hverandre. Jeg tar vekk svoren, men det velger du selv. Syns ikke det skal være med i en lapskaus. Del opp i mindre biter.
Ha grønnsakene i en kasserolle og 5 dl av kraften. Kok opp og la småkoke 10-15 minutter. Tilsett kjøttet og kok 5-6 minutter til.
Smak til med pepper og ev.salt om den trenger det.
Server med flatbrød og tyttebærsyltetøy. Ikke alle er vant med syltetøy til, men er ganske vanlig.
Kommentarer
Skriv en kommentar