Eltefritt grytebrød

Grytebrød passer til mange typer mat og er enkelt å lage. Du bruker bare få minutter på å røre sammen, og brødet etterheves i samme bolle som deigen lages i. Det trengs litt planlegging da. For deigen skal heves over natta.

Du trenger


(Stort grytebrød 2,4 liter)


450 g sammaltspelt, grov fullkorn

400 g hvetemel

7 dl vann

1,5 ts tørrgjær

3 ts salt

2 ss sukker

Slik gjør du


Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og rør godt med en slikkepott. Deigen skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken med lokk over natten. (Klingfilm) Sett gjerne deigen på morgenen om du skal lage brødet til kvelden. Har du glemt å sette deigen tidlig nok, tar du bare en ts ekstra tørrgjær.

Når deigen er ferdig hevet, tar du litt mel på deigen og vender den rundt et par runder med en slikkepott i bollen.

La brødet etterheve i 1–2 timer.

Sett gryta i ovn og varm opp til 250 grader med varmluft

Ta gryta ut og strø i hvetemel. Noen bruker også semulegryn. Ha deigen over i gryta

Stek brødet i forvarmet gryte og ovn på 245–250 grader. 35 minutter med lokk, 5–7 minutter uten lokk. (Nederste rille)

Hvelv brødet ut på ei rist og la det avkjøle.

 

0
Feed

Skriv en kommentar