Eggtrikset du kanskje ikke visste om

Spiser du halvt ødelagte egg til frokost hver morgen? Sykt irriterende, jeg vet! Men det finnes en utrolig enkelt triks som gir deg perfekte egg – hver gang!

Jeg har ofte skrevet om måter du kan koke og skrelle egg, uten at egget henger fast i skallet. Dette trikset har jeg testet ut mange ganger med samme resultat hver gang, også på dagferske egg.

Det hele er ganske så enkelt. Du skal kun tilsette 1 god ts bakepulver i kokevannet.

Kok egga slik du selv liker de. Ha de så i kaldt vann noen minutter.

Da vil du se at skallet går veldig enkelt av når du skreller egga. Enkelt ikke sant?

Hvem elsker ikke perfekte egg? Det finnes masse tips på nett om hvordan du nettopp koker egg, skreller egg, you name it. Jeg har imidlertid holdt meg til akkurat dette trikset, som funker like bra hver gang!

Du kan også prøve dette

Start alltid med å skylle det kokte egget i kaldt vann. Da er det kun en hard overflate du trenger for å skrelle egget ditt.

Knekk egget forsiktig en gang mot kjøkkenbordet eller benken, og rull deretter egget noen ganger frem og tilbake. Vips, nå er det superenkelt å fjerne det knuste eggeskallet – uten at egget får i stykker! Smart, ikke sant?
Noen hevder at egg som er mellom syv til ti dager gamle er lettest å skrelle, og at en teskje natron eller eddik i kokevannet gjør det lettere å skrelle egget.

Et annet tips for å skrelle eggene dine er å riste dem i en plastbeholder halvfullt med vann. Det skal få egget skallet til å falle lett av uten at du brenner fingrene på de kokte eggene.

 

0
Feed

Skriv en kommentar