Chicken gumbo

Kyllinggryte fra Sørstatene, på cajunvis. Chicken gumbo er en av de mest kjente matrettene fra cajunkulturen i Louisiana, sør i USA. Og det er en av de nordamerikanske rettene der vi enklest kan følgene sporene tilbake til Vest-Afrika. Svært lignende retter eksisterer nemlig den dag i dag i Guinea og nabolandene. Jeg har byttet ut økra med sukkererter i denne oppskriften. Okra selges ikke her på bøgda.

Du trenger

(til 4 personer)

500 gram kyllingfilet
2 ss smør
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 løk
200 gram okra (jeg bruker sukkererter)
3 selleristenger
2-3 hvitløkbåter
1 ss hvetemel (kan bruke maizena for glutenfri)
1 boks hakkede tomater
3-4 ts mildt cajunkrydder
1 ts salt
2,5 dl hønsekraft/kyllingkraft
1 laurbærblad
litt persille eller vårløk

Slik gjør du

Kutt kyllingen i passe store terninger. Kutt paprika i ruter. Kutt okra, løk og selleri i skiver. Hakk hvitløken.
Varm buljongen samt laurbærbladet og la stå og trekke.

Varm en stor panne med halvparten av smøret. Stek kyllingbitene sammen med 1-2 ts cajunkrydder til de er nesten gjennomstekt. Legg til side.

Ha i resten av smøret og stek løken i et par minutter. Ha i paprika, selleri, hvitløk og okra. Stek til grønnsakene er gode og myke.

Ha så i 2 ts cajunkrydder, salt og hvetemel. Bland og la brunes lett. Tilsett hakkede tomater. Fres i 2-3 minutter og ha i buljongen (se an konsistens, som skal være tyktflytende). Ha i kyllingen igjen og la surre i 2-5 minutter uten lokk.

Serveres med ris. Pynt gjerne med litt hakket persille eller vårløk.

0
Feed

Skriv en kommentar