
03/03/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Cheesy sei- og potetkaker
Dette er en skikkelig god fiskerett. Trenger kun å servere med en enkel salat til. For i disse panerte kakene er det både fisk, potet og ost. Bruker fiskekrydderet «Ut mot havet» fra vår egen krydderserie, men du kan bruke bare salt og pepper om du ønsker.
Du trenger
(Til 4-6 personer)
400 gram kokt sei
400 gram kokte poteter
1 egg
2 ts «Ut mot havet» fiskekrydder
0.5 stk rødløk
200 gram revet ost
1 ts salt
Olje til steking
Panering
2 egg
2 dl griljermel
Slik gjør du
Bland sammen fisk, potet, egg, oppkuttet løk, ost og krydder. Kna det godt sammen med henda. Den skal være så fast at du får formet boller/kaker. Er deigen veldig løs, kan du ha i litt griljermel.
Form kaker av deigen. Du får ca. 16-17 kaker
Finn fram 2 boller. Ha pisket egg i den ene og griljermel i den andre
Dypp kaken først i egg. Hele kaken må dekkes av egg. Så vender du den i griljermel.
Varm opp godt med olje i en stekepanne. Ca. 0.5 cm dypt med olje
Stek/friter kakene på begge sider til de har en gyllen brun farge. La de renne av seg litt før servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar