Cannoli med mascarponekrem

Cannoli-kaker består av en frityrstekt, sprøtt skall som er formet rundt et rør. Kake-hylstrene fylles vanligvis med en ricotta-krem, kandiserte frukter og sjokolade. Her har jeg brukt mascarpone i stede for. For jeg syns den smaker bedre enn ricotta.

Cannoli betyr lite rør, og hvis du ikke har cannolirør som brukes til forming av cannoliene, kan du lage små rør, cirka 2-3 cm tykke, av aluminiumsfolie. Det gjorde jeg her.

Du trenger

(Ca. 12 Cannoli)

Mascarponekrem


2 dl kremfløte

2 ss sukker

300 g mascarpone

0,5 ts vaniljepulver

1 stk lime (kan bruke sitron også)

Skall/rør

2 kopper mel (ca 450 ml)

1,5 ss sukker

1/2 ts salt

2 ss margarin

1 eggeplomme

2 ss hvit eddik

1/2 kopp vann (ca 120ml)

1 egg til pensling

Slik gjør du

Pisk sukker og fløte nesten stiv. Tilsett mascarpone, vanilje, finrevet skall fra lime, og saft fra halvparten av limen. Visp videre til luftig krem.

Elt alt sammen i en bolle på medium hastighet i ca 5 min. Deigen skal være litt kompakt og litt klissete. Pakk den inn i folie. Legges i kjøleskapet i ca 30 min.

Kjevl den så ut på bordet. Den skal være ganske tynn.

Trykk så ut sirkler med ett stort glass. Finn frem rørene dine. Smør dem inn i olje og vikle sirklene rundt dem, men ikke for stramt. Jeg hadde ikke rør, så jeg rullet sammen aluminiumsfolie. Funker helt fint det også.
Pensle enden med lett pisket egg og fest enden sammen.

Varm opp rapsolje eller solsikkeolje i en kjele.  Når du skal teste om den er varm nok. Putt enden av en tresleiv oppi. Bruser det. Er den varm nok. Stek så cannoliene til de blir gyldne. Ca. 3 minutter. NB! Ha ALLTID grytelokket liggende klart ved siden av kasserollen! I tilfelle oljen blir for varm og selvantennes! Sett da på lokket for å kvele flammen og trekk kasserollen av platen!

Kjøl så av cannoliene. For å få ut røret/pinnen. Vri forsiktig til du kjenner den blir løs. Og trekk den forsiktig ut.

For å fylle cannoliene trenger du en sprøytepose. Ikke bruk sprøytespiss!

Start å sprøyt i en ende. Fra midten og ut. Så snu og gjør det samme i det andre hullet.

Når du har fylt dem så er det bare å drysse på melis og ha over litt hakket/raspet sjokolade eller nøtter om du ønsker.

0
Feed

Kommentarer

07/08/2024 av Kristin Fagermo

Holder de seg i kjøleskapet et par dager?

Skriv en kommentar