Butterdeig eplekaker

Har man ferdig butterdeig liggende, kan man lage disse herlige butterdeig eplekakene på et blunk. Perfekt å servere til besøkende eller som dessert. Disse er best nystekte. Du kan vende eplene i kanel og sukker om du vil.Du
kan også for eksempel hakke opp litt mandler eller nøtter du liker, strø over litt før servering.

Du trenger


6 butterdeigplater (jeg har liten ovn, så fikk kun plass til 5)

2 epler

1 egg

Honning

Melis

Slik gjør du


Pass først på at du har tint butterdeigplatene

Finn fram et stekebrett med bakepapir

Sett oven på 180 grader

Smør på honning der du skal legge eplebitene. Husk at det må være litt avstand

Kutt epler i tynne båter og legg de på honningen. 6-7 båter per plass. (La skallet være på)

Ha over litt honning på eplene. Er godt med masse honning på

Legg på butterdeigplatene. Trykk de litt ned rundt eplene

Visp sammen ett egg som du pensler butterdeigen med

Stek i ca. 15-17 minutter (se på fargen)

Når de er ferdig stekt lar du de avkjøle litt, så løsner du de forsiktig med en stekespade. Snu de rundt på et serveringsfat

Dryss over litt melis før servering

Da er det bare å nyte dere

0
Feed

Skriv en kommentar