Brødpudding med klementin

Lag en saftig brødpudding av gårsdagens tørre brød. Hjemmelaget brødpudding er en gammeldags dessert som smaker ekstra godt med mandler, rosiner og klementiner i. Spises varm servert sammen med vaniljesaus. Du kan også tilsette litt rom om du ønsker

Du trenger


4 skiver brød

4 stk egg

3 dl melk

0,5 dl brunt sukker

1 ts kanel

0.5 ts vanilje essens

50 g mandler (eller etter ønske)

50 g rosiner (eller etter ønske)

1 klementin

Slik gjør du


Skjær skorpene av skivene og del dem opp i biter. Pisk sammen egg, melk, sukker, vanilje essens, kanel og mesteparten av mandlene og rosinene.

Legg brødbitene i en ildfast form. Hell blandingen over brødet og la det stå og trekke i 30 min. Hell over mer melk om det virker tørt.

Dryss over resten av mandlene og rosinene. Stapp ned klementinbåter. Stekes i 35–40 minutter på 180 grader.

Serveres gjerne med vaniljesaus.

0
Feed

Skriv en kommentar