16/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Boller fylt med melkesjokolade og vaniljekrem
Dette er utrolig gode boller som er kjekke å ha i fryseren. Tiner fort om du får besøk og tiner fort i ranselen om du skal på tur. Du trenger jo ikke fryse de heller, server rykende ferske boller til gjester eller familien. Spis og kos dere.
Du trenger
(til 25-30 stk.)
15 dl hvetemel
2,5 dl sukker
3/4 ts salt
150 g smør
4,5 dl melk
1 pk tørrgjær
2 egg
Melkesjokolade
Vaniljekrem
Slik gjør du
Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken. Rør ut gjær i den lunkne melken.
Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. Heves tildekket i 40-50 min.
Ta deigen på bordet og elt den godt. Del i små emner. Form til boller og flat de ut.
Legg på 1 ts vaniljekrem og en sjokoladebit. Knip de sammen til en rund bolle. Sett dem med skjøten ned i muffinsformer.
Etterhev i ca.30 minutter. Pensle med egg
Stekes midt i ovnen 12-15 minutter på 200 grader. Kun over/under varme.
La de avkjøle seg på rist, men smaksprøve må du ha. Disse er skikkelig digg å spise når de ennå er halvvarme. Da får du den rennende lunkne sjokoladen også.
Kommentarer
Skriv en kommentar