Boller fylt med melkesjokolade og vaniljekrem

Dette er utrolig gode boller som er kjekke å ha i fryseren.  Tiner fort om du får besøk og tiner fort i ranselen om du skal på tur. Du trenger jo ikke fryse de heller, server rykende ferske boller til gjester eller familien. Spis og kos dere.

Du trenger

(til 25-30 stk.)


15 dl hvetemel

2,5 dl sukker

3/4 ts salt

150 g smør

4,5 dl melk

1 pk tørrgjær

2 egg

Melkesjokolade

Vaniljekrem

Slik gjør du


Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken. Rør ut gjær i den lunkne melken.
Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. Heves tildekket i 40-50 min.

Ta deigen på bordet og elt den godt. Del i små emner. Form til boller og flat de ut.
Legg på 1 ts vaniljekrem og en sjokoladebit. Knip de sammen til en rund bolle. Sett dem med skjøten ned i muffinsformer.

Etterhev i ca.30 minutter. Pensle med egg

Stekes midt i ovnen 12-15 minutter på 200 grader. Kun over/under varme.

La de avkjøle seg på rist, men smaksprøve må du ha. Disse er skikkelig digg å spise når de ennå er halvvarme. Da får du den rennende lunkne sjokoladen også.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha