28/07/2024 av Tom Martin 1 Kommentar
Blåbærsmuldrepai (glutenfri)
Smuldrepai er utrolig godt og kan brukes til enten dessert eller kos. Til denne blåbærsmuldrepaien kan du bruke frosne eller ferske bær. Siler av saften fra frosne bær. Denne er lagd glutenfri, men du kan bruke vanlig havregryn og hvetemel om du ønsker.
Havregryn er i utgangspunktet glutenfritt, men pga. forurensing fra andre kornslag anbefales det kun å bruke glutenfrie havregryn.
Server smuldrepaien med is eller vaniljesaus. Du kan også velge skyr eller kesam hvis du ønsker et magrere alternativ.
Du trenger
100 g glutenfri havregryn
100 glutenfritt mel (eller hvetemel)
100 gram romtemperert smør/margarin
100 gram brunt sukker
1 ts vaniljesukker
500 gram blåbær
Slik gjør du
Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med henda.
Ha blåbæra i paiformen (denne er 27 cm)
Smuldre over deigen
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter
Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring.
Kommentarer
09/08/2024 av Ingrid Talgø
Kan denne fryses etter at den er stekt tru?
Skriv en kommentar