Blåbærsmuldrepai (glutenfri)

Smuldrepai er utrolig godt og kan brukes til enten dessert eller kos. Til denne blåbærsmuldrepaien kan du bruke frosne eller ferske bær. Siler av saften fra frosne bær. Denne er lagd glutenfri, men du kan bruke vanlig havregryn og hvetemel om du ønsker.
Havregryn er i utgangspunktet glutenfritt, men pga. forurensing fra andre kornslag anbefales det kun å bruke glutenfrie havregryn.

Server smuldrepaien med is eller vaniljesaus. Du kan også velge skyr eller kesam hvis du ønsker et magrere alternativ.

Du trenger


100 g glutenfri havregryn

100 glutenfritt mel (eller hvetemel)

100 gram romtemperert smør/margarin

100 gram brunt sukker

1 ts vaniljesukker

500 gram blåbær

Slik gjør du


Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med henda.

Ha blåbæra i paiformen (denne er 27 cm)

Smuldre over deigen

Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter

Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring.

0
Feed

Kommentarer

09/08/2024 av Ingrid Talgø

Kan denne fryses etter at den er stekt tru?

Skriv en kommentar