BLÅBÆRPAI

Med friske bær rett fra skogen, eller fryste bær som har fått tine litt. Kan du svinge opp med denne saftige blåbærpaien på kort varsel. Bruker du fryste bær, så la dem tine på litt tørkepapir først. Da blir resultatet best. Jeg har brukt nyplukka blåbær i denne, plukket ved hytta vår.

Du trenger


2,5 dl hvetemel

100 g smør

2 ss sukker

1 ss vann

Fyll
5 dl blåbær friske eller frosne

0,5 dl sukker

1 ss potetmel

Slik gjør du


Kjør ingrediensene til deigen raskt sammen i hurtigmikser, eller lag deigen for hånd ved å smuldre smør i mel, tilsette sukker og vann og kna raskt sammen til en fast deig.

Pakk godt inn og sett kaldt i 20-30 minutter (om du skal trykke deigen ut i formen, trenger den ikke å hvile).

Forvarm stekeovnen til 220 °C. Kjevle ut deigen til del er litt større enn formen. Løft deigen forsiktig over i formen og trykk den ned.

Bland blåbær, sukker og potetmel i en bolle, og rør slik at noen av bærene sprekker og safter seg. Hell alt i paiskallet. Jevn ut overflaten. Pynt gjerne med litt av paideigen om du ønsker. Lag striper, sjakkbrett, stikk ut hjerter/stjerner eller kombiner striper og hjerter.

Stek paien på nest nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til paideigen begynner å få fin farge. Sjekk paien halvveis i steketiden. Om noen av bærene fortsatt har et hvitt lag av potetmel, så bruk en gaffel til å blande dem med resten av bærerne. Ta paien ut av ovnen og la den hvile i noen minutter slik at den får «satt» seg litt før du serverer.

Vaniljeis eller vaniljesaus smaker godt til. Eller spis den sånn den er, er lov det også.

0
Feed

Skriv en kommentar