Blåbærlikør

Frisk og god likør på blåbær. Fruen plukket noen liter med blåbær ved hytta i går. Og da må man lage litt likør. Jeg lager litt større oppskrift enn den jeg har skrevet under, og jeg bruker under halvparten så mye sukker. Jeg liker det ikke for søtt. Jeg har lagd av 1.5 liter bær, 4 dl sukker og en flaske med 60%

Du trenger

3 dl blåbær
3,5 dl sprit (45 % eller 60 %)
2 dl sukker

Fremgangsmåte


Legg renset blåbær på et glass og strø over sukker. Fyll opp med sprit.

Sku på lokket, og la glasset stå i romtemperatur i minst 4 uker, helst lenger. Rist på glasset nå og da, slik at sukkeret løser seg opp.

Sil likøren, gjerne gjennom et kaffefilter, og hell den på flasker. La flaskene stå minst noen uker før likøren serveres. Jo lengre – desto bedre.

0
Feed

Skriv en kommentar