Blåbærgele

Gelé er dessert for både liten og stor. Bruker du selvplukkede blåbær er det jo litt ekstra stas. Resultatet er en fantastisk frisk og god gelé helt fri for kunstige tilsetningsstoffer. Først har jeg lagd en nydelig blåbærsaft. Hvor mye smak du vil ha på gelé, er jo litt opp til deg selv. Jeg blander 50-50 her

Du trenger

Blåbærsaft

800 gram blåbær

3 dl vann

300 gram sukker

 

Gele
(til 4 personer)

6 dl utblandet blåbærsaft 

7 plater gelatin (kan også bruke pulver)

Slik gjør du

 

Ha blåbær og vann i en kasserolle. Kok opp og la småkoke i 10 minutter.

Sil blandingen gjennom et kjøkkenhåndkle (husk at det blir værende farge på det) La renne av seg i hvert fall 30 minutter. Press bæra til slutt, så får du ut alle gode smaker

Ha saften tilbake i kasserolle. Tilsett sukker. La småkoke noen minutter til sukkeret er løst seg opp.

Ha safta over på sterilisert flaske og kork. Ha litt eddik på en bomullsdott, og tørk av kanten før du skrur på korken.

Skal saften oppbevares på flaske over lengre tid bør flasken ligge et minutt eller to i kokende vann før den tømmes for vann og kokevarm blåbærsaft tilsettes.

Flaska må oppbevares mørkt og kjølig. Du kan også fryse ned saften. Blandingsforhold på denne er ca. 1/3, eller etter smak

Gele


Legg gelatinplater i kaldtvann. 6-7 minutter

Imens koker du opp saften i en kasserolle.

Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i saften. Rør til de er oppløst

Hell saften over i en bolle eller i glass. La stå kaldt i minimum 4 timer (jeg lar saften avkjøle seg litt i kasserollen først, ikke alle glass og boller som tåler så høy temperatur)

Server blåbærgele med vaniljesaus og litt friske blåbær. Gjerne litt sitronmelisse også

0
Feed

Skriv en kommentar