15/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Biffwok med hvitløk
En enkel og god wok-middag med strimlet storfekjøtt. I denne retten hører det også med koriander for de som ønsker det. Vi bruker ikke koriander her i huset, så det blir ikke med på bildene. Jeg hakker opp litt persille istedenfor. Jeg fant 2 pakker strimlet storfekjøtt på 40%. Så da bruker jeg de.
Du trenger
( til 2 personer)
300 gram strimlet storfekjøtt
1 ss kikkoman
1 ss maizena
1 ts sesamolje
1,5 ts peppermiks eller ristede og knust pepper
3 fedd hvitløk
1 ss finraspet/kuttet ingefær
1 ss sesamfrø
1 finstrimlet gulrot
125 gram aspargesbønner
50 gram sukkererter
Persille eller koriander til pynt
Serveres med nudler eller ris, og Teriyakisaus
Slik gjør du
Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle. Varm et par spiseskjeer olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme under stadig omrøring. Stek det gjerne i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ha kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med 1 ss olje og stek hvitløk og ingefær under omrøring i et lite minutt. Tilsett aspargesbønner og sukkererter. Fres videre i et minutt til.
Hell kjøttet og eventuell kjøttsaft tilbake i pannen og tilsett litt teriyakisaus etter ønske (jeg bruker 2-3 ss). Bland alt godt sammen og dryss over sesamfrø.
Serveres med strimlede gulrøtter og persille/koriander.
Jeg har også teriyakisaus på bordet om noen ønsker mer. Jeg bruker nudler til.
Kommentarer
Skriv en kommentar