24/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Biffsnadder med stekte poteter og peppersaus
Biffsnadder er jo nydelig helgemat og faktisk gammel retromat. Det er uansett like godt i dag som for 20-30 år siden. Her har jeg brukt kjøtt fra rundstek. I tillegg til oppskriften under har jeg også gratinert halve tomater i ovn. Deler tomater, legger på ost og litt urter. Stekes de siste 10 minuttene sammen med poteten.
Du trenger
(4 personer)
Biffsnadder
600 g biffkjøtt i strimler
2 ss margarin eller olje til steking
200 g frisk sjampinjong/aromasopp i båter
2 løk i båter
1 stk. rød paprika
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Stekte poteter
8 mellomstore poteter
0,5 dl olje
salt
pepper
Peppersaus
2 ss smør
2 stk. sjalottløk
1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
1 ts rosépepper
3 dl kremfløte eller matfløte
3 dl oksekraft eller buljong
0,25 ts salt
Slik gjør du
Del poteter i båter. Ha de i en ildfastform. Ha over olje og krydder. Stekes 30-40 minutter på 220 grader.
Varm en stekepanne med halvparten av margarin/olje. Ha i biffkjøttet og stek det raskt på høy varme til det har fått fin farge på alle kanter. Legg kjøttet over på en tallerken.
Sett stekepannen tilbake på varmen og tilsett i resten av margarin/olje. Stek løk, sjampinjong og paprika raskt til det begynner å få farge, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Ha kjøttet tilbake i pannen og stek det med grønnsakene 1-2 minutter. Krydre med salt og pepper.
Knus rosé- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen.
Smelt smør i en liten kjele. Fres finhakket sjalottløk i smøret til løken er blank. Ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne sausen med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen din. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.
Da er det bare å servere.
Kommentarer
Skriv en kommentar