08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Biffsnadder med ostepopsaus og stekte poteter
Biffsnadder er jo utrolig godt syns jeg. Vanligvis servert med bearnaise eller peppersaus. Her lager jeg en ny saus til retromaten biffsnadder/biffsnacks, nemlig ostepopsaus. Dette er jo alle ostepopelskeres drøm. Jeg serveres her med stekte poteter. Du velger selv hvilket tilbehør du vil ha.
Du trenger
(til 4 personer)
Stekte poteter
8 middels store poteter
Ca. 1 dl nøytral olje
1 ts Salt
1 ts Peppermiks
Ev. Potetkrydder
Biffsnadder
500 gram oksekjøtt i strimler
2 løk
1 stor rød paprika
150 gram champignon
Salt
Peppermiks
Paprikakrydder (valgfritt)
olje til steking
Ostepopsaus
4 dl Vann
Ca. 1 pose ostepop, Firstprice
1 ts chilikrydder/chiliflakes
0,5 ts salt
Slik gjør du
Potet
Del poteter i båter. Ha de i en brødpose/bolle. Bland sammen olje og krydder, ha det i posen. Bland godt sammen.
Ha poteten over på et stekebrett med bakepapir
Stekes på 220 grader i ca. 30-35 minutter
Biffsnadder
Del biffkjøtt i strimler, sopp og løk i båter og paprika i biter.
Varm en panne med olje og brun kjøttet raskt, ca. 2 minutter. Legg til side. (Stek i 2-3 omganger, skal ikke koke kjøttet)
Stek løk og sopp i samme panne. Tilsett eventuelt litt mer olje.
Stek til det begynner å få farge. Ha i paprika og stek noen minutter til.
Vend inn kjøttet og stek 1-2 minutter. Smak til med paprikakrydder, salt og pepper.
Ostepopsaus
Kok opp vann og rør inn ostepop. Blir sausen for tynn syns du, ha i litt mer ostepop. Og vann visst den er for tykk.
Smak til med krydder
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar