15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Biffsnadder med maispuré, rødvinssaus og stekte poteter
Dette er en herlig middag som passer best som helgemat. Her bruker jeg entrecôte fra FP. Den passer veldig godt til slike retter. Jeg serverer denne med stekte poteter, maispuré og en nydelig rødvinssaus.
Stekte poteter regner jeg med at dere fikser selv. Er kun potet i båter/eller småpoteter som blandes med olje, salt og pepper. Stekes på 200 grader i ca. 35 minutter
Du trenger
(til 2 personer)
360 gram storfekjøtt i strimler
4 Sjalottløk
1 liten paprika
50 grams champignon
Olje til steking
salt
pepper
Maispuré
1 liten boks mais
2 ss melk
1 ss smør
0.5 ts chiliflakes
0.25 ts salt eller etter smak
0.25 ts pepper eller etter smak
Rødvinsaus
1 stk. sjalottløk
2,5 dl Rødvin
2,5 dl oksekraft , eventuelt lam. (Jeg bruker storfe buljongterning og vann her)
50 gram smør
0,25 ts salt eller etter smak
0,25 ts nykvernet pepper eller etter smak
1 ss olje til steking
Slik gjør du
Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.
Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.15 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i kasserollen.
Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Del opp grønnsaker i ganske grove biter
Kutt opp kjøttet i strimler
Varm opp en panne med litt olje. Stek kjøttet raskt og ta det ut av pannen igjen
I samme pannen steker du grønnsakene i 2-3 minutter
Ha kjøttet tilbake i pannen med grønnsakene. La det få frese sammen i 2-3 minutter. Ha på litt salt og pepper
Ha mais i en liten kasserolle. Tilsett melk, chili og smør, kok opp. Etter et par minutter kjører du maisen med en stavmikser til puré. Smak til med salt og pepper
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar