Biffgrateng

Gratenger i nesten alle varianter er jo godt da. Her har jeg lagd en med biff strimler (marinert tex-mex), grønnsaker og ostesaus. Toppet med revet ost og gratinert i ovn. En fantastisk middag dette. Du kan spise den slik den er, eller du kan servere med kokt/stek potet. Pasta og ris funker også helt fint.

Du trenger


(Med poteter, ris eller pasta holder denne til 4 personer)

Grateng:

300 gram strimlet storfekjøtt (min er marinert)

1 brokkolode

1 løk

1 paprika

150 gram revet ost

Ostesaus:

2 ss hvetemel

2 ss smør

5 dl melk

1 buljongterning, grønnsak

100 gram revet ost

salt

pepper

Gressløk

Slik gjør du


Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk imens du rører. Ha i en grønnsaksbuljongterning. La melsmaken koke ut i 7-8 minutter.

Smak til med salt og pepper. Tilsett osten og litt gressløk.

Stek først biff strimler i en panne med olje eller smør.

Ha i oppkuttet grønnsaker og fres dette sammen 3-4 minutter.

Krydre med litt salt og pepper

Finn fram en liten ildfast form. Ha i biffstrimler og grønnsaker

Ha over ostesausen

Topp med revet ost og ev. litt gressløk

Stekes på 220 grader i ca. 10 minutter. La hvile 5-10 minutter. Da får den satt seg litt.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar