Biff Stroganoff

Biff stroganoff er en fantastisk god middag som passer like godt til helgemat som til hverdagsmat.

Retten er en populær rett som kommer fra Russland, og er oppkalt etter kokken Alexander Sergejevitj Stroganov. Biff stroganoff er en middagsrett bestående av mørt storfekjøtt i en fyldig tomatsaus. Vanligvis med kraft, tomatpuré og crème fraîche. Jeg lager den på en litt annen måte da jeg lager en brunsaus med tomatpuré. Jeg personlig syns den blir bedre på denne måten.
Potetstappe er det vanligste tilbehøret til stroganoff, men dette velger du selv. Den er like god med kokt og stekt potet, eller fløtegratinerte potet.

Du trenger


(2 personer)

Brunsaus:

2 ss smør

2 ss hvetemel

0,5 l kjøttkraft eller buljong (når jeg bruker buljong dobler jeg alltid mengden buljong for å få mer smak)

2-3 ss tomatpuré

0,25 ts salt

0,25 ts pepper

1 ss sennep

 

Stroganoff:

400 g Storfekjøtt i strimler

1 ts paprikakrydder

100 g champignon

0,5 stk løk

0,5 stk paprika

Slik gjør du 


Først lager du brunsaus slik at den får koke ut melsmaken imens du steker det andre. Smelt smør i en panne eller gryte. Når smøret har blitt nøttebrunt tilsetter du hvetemel. Brun jevningen før du tilsetter kraft. La sausen småkoke 5-10 minutter før du smaker til med tomatpuré, sennep, salt og pepper. Du kan også tilsette til brunost om du ønsker. Det setter en ekstra liten spiss på sausen.

Brun biffkjøttet i en varm stekepanne. Ha over paprikakrydder.

Tilsett løk, champignon og paprika. La dette få surre sammen et par minutter.

Ha kjøtt og grønnsakene over i gryta med sausen.

La gryta småkoke 30 minutter. Bruker du veldig mørt kjøtt, vil jo koketiden bli mindre. Et tips er å smake på kjøttet underveis, da vet du når kjøttet er kokt så mye som du ønsker.

Da er det bare å servere.

0
Feed

Skriv en kommentar