Bestemors fylte boller

Disse bollene er jo bare så gode. Og en påsketradisjon i svigerfamilien. Bollene er fylt med deilig fyll av kokos. Og de er skikkelig saftig og god. Er også nydelige boller og ha med på tur.

Du trenger


(Denne holder til ca. 30 stk.)

15 dl hvetemel

2,5 dl sukker

1 ts salt

150 g smør eller margarin

4,5 dl melk

1.5 pk gjær

2 egg

Fyll:

150 g mykt smør eller margarin

3,5 dl kokos

4,5 ts vaniljesukker

1,5 dl sukker

1 egg til pensling

Slik gjør du


Bland alt det tørre.

Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken.

Rør ut gjær i den lunkne melken.

Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. (5-10 minutter)

Heves tildekket i 40-50 min.

Bland sammen fyllet.

Ta deigen på bordet og kna den godt.

Del i små emner.

Form til boller og flat de ut i hånda

Legg på 1 god ts av kokosblandingen.
Knip de sammen til en rund bolle.

Sett dem med skjøten ned i muffinsformer.

Etterhev i ca.30 minutter. Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen ca. 13-15 minutter på 200 grader.

Disse går fint å fryse. Skal du på tur er det bare å legge de i sekken, så tiner de på vei

0
Feed

Skriv en kommentar