Bali kyllinggryte

Bali kyllinggryte er en kremet gryte med biter av eple og ananas. Denne gryten er laget fra bunnen og er så mye bedre en posegryten. Og den er ganske så enkel å lage. Den skal vanligvis toppes med koriander, men siden vi ikke spiser det her i huset. Så kutter vi ut den. Her har jeg servert gryten med ris, salat og nanbrød.

Du trenger


(2 personer)

1 ss ingefær, frisk, revet
0,5 stk løk
0,5 stk eple
300 g kyllingfilet
0,5 boks ananas i biter
0,5 stk rød paprika, liten
1 ss karripulver
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts tørket chili
1,5 dl fløte, eller matfløte
1 dl kokosmelk
1 ss maizena og litt kaldt vann
salt og kvernet pepper
olje, til steking
smør, til steking

Slik gjør du


Hakk løken. Skjær eplet i små terninger, strimle kyllingen og skjær ananas og paprika i små biter.

Fres ingefær og løk i smør eller olje i en kasserolle til løken er myk og litt gyllen. Tilsett eple, paprika, karri, paprikapulver og chili. La det frese under omrøring i et par minutter.

Tilsett fløte og kokosmelk. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 10 min.

Rør ut maisenna med en liten klunk vann og jevn sausen med maizenablandingen.

Stek kyllingen gyllen i en stekepanne. Krydre med salt og pepper og ha kyllingen over i sausen sammen med ananas.

La det putre videre i 5-10 min til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.

Serveres med kokt ris, salat og gjerne litt varmt nanbrød.

0
Feed

Skriv en kommentar