Bakt potet

Da jeg var yngre, kunne man se disse vognene med bakt potet over alt. Nå er de ikke å se noen steder. Når utestedene stengte, så var det alltid lange køer foran disse vognene. Og det var jo så godt med bakt potet som nattmat. Utvalget av fyll var som regel kryddersmør, hvitløksmør, rømme, bacon, skinke, mais, ost, bearnaise og mye, mye mer. Og man gikk gjerne tilbake for å få påfyll av fyll etter litt. Og hvor ofte brente man seg ikke i munnen når man spiste bakt potet, eller var det bare meg....

Akkurat hva du vil fylle din bakt potet med, er opp til deg. Jeg kjører kryddersmør, mais, bacon, rømme, skinke, revet ost og rå rødløk her.

Finn fram en ildfast form. Ha litt grovsalt i bunnen. Du kan gjerne ha litt hvitløk og urter også. Legg i bakepotet. Stikk noen hull i poteten med en gaffel. Ha over litt olje på poteten.

Stekes på 200 grader i ca. en time til poteten er møre. Trenger ikke folie rundt poteten. Uten folie får du litt sprøere skall på poteten, noe som er mye bedre. Børst vekk salt om det henger på.

Kutt en åpning på tvers i poteten.


Fyll poteten med hva du måtte ønske.

Da er det bare å hugge innpå

0
Feed

Skriv en kommentar