Bakt "lotusblomst" løk

Disse løkene både smaker og ser fantastisk ut. Jeg har brukt rødvinseddik og litt kikkoman på disse, men du kan godt bruke balsamico-eddik istedenfor. Det smaker også utrolig godt. Du kan servere disse til det meste av kjøtt.

Du trenger


(til 2 løk)


2 rødløk

2 ss rapsolje

2 ss rødvinseddik eller balsamico

2 ss kikkoman

salt (jeg har brukt urtesalt)

pepper

Slik gjør du


Kutt topp og bunn av løken og skrell den.

Kutt igjennom løken som en kake, men ikke helt igjennom. Det er viktig at de henger litt fast i bunnen.

Ha de over i en ildfast form. Ha over olje, rødvinseddik og krydder.

Ha over folie og la de stå i 10 minutter. Sett ovnen på 200 grader under/over varme

Løkene dampes under folien i 30 minutter. Ta så av folien, ha over litt kikkoman og sett de inn igjen uten folien i 10 minutter.

Når de er ferdig stekt løfter du de forsiktig over på et serveringsfat. Bruk gjerne to skjeer.

Brett ut bladene forsiktig med hjelp av skje, eller fingrene. Lag for lag slik at det blir en lotusblomst.

Jeg har lagt noen selleriblader rundt bare for fargeeffekt. Dette er jo ikke nødvendig. Da er det bare å nyte folkens.

0
Feed

Skriv en kommentar