23/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Appelsinkrem/sitronkrem (lemon curd)
Her har jeg lagd en appelsinkrem eller curd som det heter. På samme måte kan du lage lemon curd, bare bytte ut appelsin med sitron. Denne nydelige kremen passer perfekt til dessert eller kaker.
Du trenger
4 eggeplommer
150 gram sukker
100 gram smør (ikke margarin)
Skall av 2 appelsin (raspet, husk ikke det hvite)
1 dl appelsinsaft
Slik gjør du
Finn fram en stålbolle som passer oppi kasserollen du skal koke vann i.
Ha eggeplommer, appelsinsaft, sukker og skallet i bollen og sett den oppi kjelen med det kokende vannet.
Varm opp appelsinkremen over vannbad og visp rolig helt til kremen blir kremet og tykner.
Ta bollen ut av kjelen og ha i smøret. Bland inn smøret til det har løst seg opp og du får en jevn krem.
Avkjøles i et glass med lokk. Gjerne over natta, for da blir den ennå tykkere.
Holdbarhet på denne er ca. 3 uker i kjøleskapet.
Kommentarer
Skriv en kommentar