Appelsinkake

En fantastisk god kake som passer til de fleste anledninger. Deilig appelsinjuice gjør denne dekorative kaken skikkelig saftig. Og med en nydelig appelsin glaze blir dette fort en favoritt rundt kakebordet. Bare prøv selv da vel.

Du trenger


Appelsinkake:


260 g hvetemel

2 stk. egg

220 g sukker

1 dl rapsolje

2 tsk vaniljesukker

2 dl appelsinjuice

1 1/2 ts bakepulver

1 stk. appelsin, skallet

3/4 dl yoghurt naturell

1/2 ts salt

Tips

Tilsett 0,5 ts ingefær og/eller litt muskat i røren for ekstra smak.

 

Glasur:

1 dl appelsinjuice

100 g sukker

1/2 tsk vaniljeessens (kan sløyfes)

Slik gjør du 


Forvarm ovnen til 175 °C.

Kle bunnen i en springform på ca 24 cm med bakepapir og smør sidene av formen med nøytral olje.

Riv skallet av en appelsin. Kutt av topp og bunn og skjær bort skallet. Skjær skiver gjennom ekvator. Disse kan du spare til pynt.

Pisk egg, sukker, vaniljesukker og revet appelsinskall i 5 min med en miksmaster.

Pisk inn oljen, bruk ca. 1 min på dette.

Bland inn yoghurt på lav hastighet, deretter appelsinjuicen litt og litt.

Sikt mel, salt og bakepulver og bland forsiktig til en jevn røre. Ikke rør mer enn nødvendig.

Hell røren i springformen.

Sett kaken i ovn. Etter 35 minutter tar du ut kaken og pynter med appelsinskiver på toppen.

Stek kaken videre i 10 minutter til.

La kaka avkjøle imens du lager glaze

Glaze
Ha appelsinjuice og sukker i en kjele og kok opp. Rør til sukkeret er oppløst og du har en tykk konsistens. Du kan også tilsette litt likør eller vaniljeessens for ekstra smak. Det tar noen minutter å koke den inn så den tykner, ikke avkjøl den for mye før du har den over kaka.

Da er det bare å servere denne nydelige kaken.

0
Feed

Skriv en kommentar