Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte

Dette er en kjøttgryte som er perfekt søndagsmat! Den har enkle og gode råvarer, og passer seg selv så snart den er kommet på kok. Eventuelt kan du forvarme stekeovnen til 120 grader, og sette i gryten med lokk etter at den har kokt opp, og la den koke ferdig der.

Du trenger


(4 personer) 

800 gram poteter

809 gram okse høyrygg, bog uten bein eller annet storfe kjøtt etter eget ønske.

1 løk

6 fedd hvitløk

4 gulrøtter

2 ss tomatpuré

2 dl rødvin (om du kutter ut denne, tar du 2 dl ekstra vann)

4 dl vann, kaldt

2 ss maisenna

2 terning kjøttbuljong

4-5 ss ekstra virgin olivenolje

2 ts tørket timian eller 3-4 kvister

Kvernet salt

svart pepper


Slik gjør du


Poteter skrelles og kuttes i terninger. Kjøttet kuttes i 2-3 cm terninger. Løk skrelles og kuttes i terninger. Hvitløk grovhakkes. Gulrot skrelles og kuttes i skiver.
Ha kuttede grønnsaker og kjøtt i en romslig gryte sammen med tomatpure og rødvin. Rør ut maisenna i det kalde vannet, og tilsett sammen med kjøttbuljong, extra virgin olivenolje og timian. Bland sammen.

Kok opp under lokk, og la kjøttgryten småkoke i 2-4 timer, til kjøttet er helt mørt.
Smak til med salt og pepper.

Dryss gjerne over litt gressløk før servering.
Vel bekomme!

0
Feed

Skriv en kommentar